Prima   -  Noutăți - O nouă întrunire a Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană

O nouă întrunire a Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană

14.12.2021   545 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți", specialiști ADR Nord, reprezentanți GIZ Moldova și reprezentanți ai societății civile s-au întrunit în ședință marți, 14 decembrie 2021. În cadrul ședinței, care a avut loc în incinta liceului, cu prezență fizică și în regim online, au fost prezentate activitățile din planul de implementare planificate pentru perioada ianuarie-martie 2022 și raportul de progres al proiectului pentru perioada iulie-decembrie 2021.

În cadrul ședinței, Larisa Guza, managerul local de proiect, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe. Ulterior, managerul local de proiect a prezentat activitățile realizate în perioada iulie-decembrie 2021, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada ianuarie-martie 2022. Totodată, Angela Murzac, directorul liceului, și managerul local de proiect s-au referit la riscurile apărute în procesul implementării proiectului.

Membrii CDL au mai discutat pe marginea rapoartelor trimestriale elaborate de Comitetul de părinți și pedagogi al instituției de învățământ (trimestrele III și IV). De asemenea, în cadrul ședinței au fost prezentate detalii despre planul de acțiuni privind sustenabilitatea proiectului de eficiență energetică implementat la  Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul acestui proiect servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între părțile interesate de implementarea proiectului, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție-montaj în cadrul acestui proiect constituie 19,70 milioane lei, din care 19,57 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 132,680 lei  cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Bălți.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase