Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru la ADR Nord pe marginea implementării proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană

Ședință de lucru la ADR Nord pe marginea implementării proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană

02.11.2021   530 accesări  

La Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț", finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, la Edineț urmează să fie reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2.778 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18.235 de locuitori ai orașului, în regim 24/7.

Marți, 2 noiembrie 2021, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a avut loc o ședință de lucru la care au participat directorul și specialiști din cadrul ADR Nord, primarul municipiului Edineț, antreprenorul care execută lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale” (MSPL), consultanți regionali GIZ Moldova și conducerea serviciului de apă și sanitație din municipiul Edineț.

Participanții la ședința de lucru au discutat despre situația actuală privind executarea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului. În context, atât conducerea ADR Nord, cât și reprezentanții proiectului MSPL au subliniat importanța respectării responsabilităților și procedurilor de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a Contractului de execuție a lucrărilor de construcție-montaj executate la Edineț.

În context, operatorul economic a informat că lucrările de construcție-montaj, demarate la sfârșitul lunii septembrie 2021, sunt efectuate în conformitate cu cerințele proiectului tehnic și a dat asigurări că echipa sa ține cont de graficul implementării proiectului, care cuprinde 10 luni calendaristice din ziua demarării acestuia.

Lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț sunt executate de asocierea SA „Darnic-Gaz” (lider de asociere) – SRL „Instal Service Technology”, SRL „AM-Sisteme”, SRL „Montex-Gaz”. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 57,98 milioane lei, din care 8 milioane lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Edineț.

Supravegherea tehnică a lucrărilor executate este asigurată de SRL „Almape”. Supravegherea de autor este realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SC „Apcan Proiect” SRL.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase