Prima   -  Noutăți - La Chișinău se desfășoară un seminar internațional despre importanța cooperării intercomunitare în dezvoltarea locală după experiența franceză

La Chișinău se desfășoară un seminar internațional despre importanța cooperării intercomunitare în dezvoltarea locală după experiența franceză

25.10.2021   506 accesări  

În perioada 25-27 octombrie a.c., la Chișinău se desfășoară un seminar internațional despre dezvoltarea locală și importanța cooperării intercomunitare în domeniul managementul resurselor de apă, asigurarea siguranței alimentare, gestionarea deșeurilor.

La lucrările seminarului participă reprezentanți ai autorităților publice centrale, ai administrațiilor locale de nivelul II, reprezentanți ai instituțiilor de profil din domeniul apei, dezvoltării locale, prestării serviciilor publice.

În cadrul evenimentului, Maria Prisacari, director ADR Nord, și Pavel Curcovici, specialist în monitorizare și evaluare, ADR Nord, au prezentat experiența Agenției de implementare a proiectelor în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare, dar și principalele provocări ale sectorului în Regiunea Nord.

Scopul este de a realiza un schimb de experiență cu partea franceză în domeniul guvernanței integrate pentru resursele de apă și deșeuri, de a discuta despre oportunitățile și provocările în domeniu pentru a îmbunătăți serviciile publice și pentru a spori accesul la sursele de apă pentru irigare, precum și de a identifica proiecte comune în acest sens. În cadrul evenimentului, reprezentanții Guvernului de la Chișinău au vorbit despre strategiile Republicii Moldova de dezvoltare locală, managementul apei și deșeurilor, accesul la sursa de apă pentru irigare etc.

Seminarul internațional este organizat de Ambasada Franței în Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația Solidaritate Apă Europa (SWE) și Proiectul de cooperare descentralizată privind gestionarea deșeurilor  Savoie Déchets. 

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase