Prima   -  Noutăți - Fălești: Cu suportul UE, continuă lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă

Fălești: Cu suportul UE, continuă lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă

11.08.2021   285 Accesări  

La Fălești continuă lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană. Grație acestui proiect, peste 15 mii de făleșteni vor avea acces la apă potabilă sigură.

În ultima săptămână, pe șantierul de la Fălești au fost executate lucrări de excavare și montare a 1.354 metri de țevi în pământ. Totodată, în aceeași perioadă, au fost conectate la rețeaua publică de alimentare cu apă 44 de apartamente în clădiri multietajate. Au fost efectuate 30 de conectări individuale și montate 8 cămine de vizită. Până în prezent, lucrările planificate în cadrul proiectului au fost executate în proporție de 67,38%.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din orașul Fălești vor fi extinse cu 2,4 km și vor fi construite 2,6 km de rețele de aducție. Lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești urmează să fie executate integral până la sfârșitul anului curent. Valoarea contractului de execuție a lucrărilor de construcție-montaj constituie 35,88 milioane lei, din care 32,57 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 3,31 milioane lei - cofinanțarea Primăriei orașului Fălești.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

     

  

Arrow Next