Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la șantierul viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord

Vizită de monitorizare la șantierul viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord

15.07.2021   1081 accesări  

ADR Nord a monitorizat joi, 15 iulie 2021, executarea lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova. Sediul viitorului Centru, cu o suprafață de 6054 m2, se află pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

În cadrul unei ședințe în incinta USARB, specialiștii ADR Nord s-au documentat despre situația curentă privind implementarea proiectului. Ulterior, în cadrul vizitei pe șantierul viitorului Centru, specialiștii ADR Nord s-au documentat pe șantier despre situația curentă privind implementarea proiectului. La eveniment au mai participat conducerea USARB, operatorii economici responsabili de efectuarea lucrărilor de construcție și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului.

În urma implementării integrale a proiectului, cele două blocuri care urmează să fie finisate vor găzdui Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic. Acestea vor fi conectate la electricitate, rețele de apă și canalizare, rețeaua Internet și alte rețele de telecomunicații. Totodată, va fi creată o structură de management a Centrului, instituită în baza unui Regulament de funcționare.

Implementarea propriu-zisă a proiectului a început în data de 16 iulie 2020, odată cu încheierea contractului de antrepriză nr. 153, pentru Etapa I de executare a lucrărilor de construcție-montaj. La 2 octombrie 2020, a fost semnat contractul de antrepriză nr. 163, pentru Etapa a II-a de construcții (blocurile 4 și 5, etajele 2, 3, 4 și amenajarea teritoriului).

Valoarea totală estimativă a proiectului se cifrează la 37,54 milioane de lei, din care 28,50 milioane de lei  din sursele FNDR.

Parteneri strategici de dezvoltare în cadrul proiectului sunt USAID, Suedia și UK aid, finanțatori ai Proiectului de Competitivitate din Moldova, care va susține implementarea proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord”. Contribuția Proiectului de Competitivitate din Moldova ține de dotare cu mobilier și echipamente a spațiilor renovate ale viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase