Prima   -  Noutăți - Membrii CDL al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

Membrii CDL al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de UE, s-au întrunit în ședință

27.04.2021   1195 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” s-au întrunit marți, 27 aprilie a.c., în cadrul unei noi ședințe, organizată în regim online. La ședință au mai participat conducerea ADR Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

În cadrul ședinței, Nina Cereteu, președinta CDL, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al precedentei ședințe a CDL. De asemenea, președinta CDL a prezentat riscurile care deja au apărut și pot apărea pe parcursul implementării proiectului.

Ulterior, Ruslan Babin, manager local de proiect, a prezentat activitățile realizate în perioada ianuarie-martie 2021, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada aprilie-iunie 2021. La rândul său, Alexandru Furtună, președintele Comitetului local de cetățeni, a prezentat raportul „Implicarea societății civile ca partener al proiectului de AAC din Drochia”, care acoperă trimestrul I al anului curent.

În cadrul aceleiași ședințe, managerul Î.M. „Apă-Canal Drochia”, a prezentat informații cu privire la statutul privind elaborarea, calcularea și prezentarea datelor către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a Republicii Moldova cu referire la elaborarea și aprobarea tarifului pentru serviciile de apă și de canalizare.

La rândul lor, Renata Grădinaru, consultantă regională GIZ Moldova, a prezentat proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republice Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, iar Silvia Botnari, reprezentantă a A.O. „Centrul de Resurse Univers”, s-a referit la implementarea, rezultatele și provocările proiectului „Abilitare, Participare, Transparență  APT”.

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru problemele ce ar putea apărea pe parcursul implementării proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia, finanțat de UE, dar și să sporească nivelul de responsabilizare a părților implicate la nivel local.

Lucrările au demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și urmează să fie executate până la sfârșitul anului curent. Valoarea contractului de antrepriză, semnat cu SRL „Polimer Gaz Conducte", constituie 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei  din partea Consiliului raional Drochia.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase