Prima   -  Noutăți - Actualizarea Programelor de revitalizare urbană la nivel național, subiectul unei ședințe de lucru

Actualizarea Programelor de revitalizare urbană la nivel național, subiectul unei ședințe de lucru

27.04.2021   893 accesări  

ADR Nord a participat marți, 27 aprilie a.c., la o ședință de lucru online cu privire la actualizarea Programelor de revitalizare urbană (PRU) a orașelor din republică implicate în acest proces. La eveniment au participat și reprezentanți ai municipiilor Bălți, Soroca, Edineț și ai orașului Sângerei.

Subiecte puse în discuție în cadrul ședinței: motivele/necesitățile de actualizare a PRU; rapoarte anuale/monitorizare aveți din anii precedenți; planificare estimativă a etapelor de lucru în acest proces; propunerea Solidarity Fund PL privitor la evaluarea PRU; alte subiecte.

Amintim că, recent, a fost inițiată o nouă cooperare dintre Solidarity Fund PL Moldova, ADR Nord și încă două orașe din Regiunea de Dezvoltare Nord, Fălești și Florești, în elaborarea PRU, precum și cu orașele Bălți, Edineț, Soroca și Sângerei, implicate anterior în acest proces, dar care urmează să-și actualizeze Programele de revitalizare urbană, pentru a fi în concordanță cu noile circumstanțe, inclusiv cu prevederile Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și cu experiența acumulată de orașe. În prezent, ADR Nord oferă asistență tehnică pentru orașele Florești și Fălești în procesul de elaborare a PRU.

După trei ani de activitate, în procesul de revitalizare urbană în Regiunea de Dezvoltare Nord au fost implicate orașele Bălți, Edineț, Ocnița, Soroca - din anul 2018, și orașele Drochia și Sângerei - din anul 2019.

În Republica Moldova, procesul de revitalizare urbană a fost inițiat în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Ministerului Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională al Republicii Polone, în cooperare cu Solidarity Fund PL în Moldova.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

   

  

Arrow Next