Prima   -  Noutăți - La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Bălți continuă lucrările de eficientizare energetică, cu sprijinul UE

La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Bălți continuă lucrările de eficientizare energetică, cu sprijinul UE

23.03.2021   304 Accesări  

La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți continuă lucrările de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect implementat de ADR Nord și finanțat de Uniunea Europeană. În prezent, majoritatea lucrărilor sunt efectuate în interiorul instituției de învățământ. Astfel, sunt montate rețelele electrice și de alimentare cu apă, precum și sistemele de încălzire și de ventilare. De asemenea, a început înlocuirea geamurilor liceului.

Marți, 23 martie 2021, specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Nord s-au deplasat la fața locului, pentru a verifica cum decurge procesul de execuție a lucrărilor. La eveniment au mai participat conducerea instituției de învățământ, responsabili tehnici, proiectanți și alte părți implicate în implementarea proiectului. Pe șantier au fost puse în discuție aspecte tehnice pentru care urmează să fie identificate soluții. Într-o vizită tehnică pe șantier sunt așteptați reprezentanți ai Departamentului de construcții al GIZ, care urmează să ofere soluții în privința reconstrucției acoperișului.

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc. În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2  cu 125 tone. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, circa 900 de elevi și 80 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Lucrările, executate de SRL „Sarco Engineering”, au demarat în luna ianuarie a.c. și urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul proiectului se cifrează la 19,27 milioane de lei, din care 132.680 de lei reprezintă contribuția Primăriei municipiului Bălți.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

     

  

Arrow Next