Prima   -  Noutăți - S-a încheiat Etapa II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din FNDR. La ADR Nord au fost depuse 22 cereri de finanțare pentru proiecte de dezvoltare regională

S-a încheiat Etapa II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din FNDR. La ADR Nord au fost depuse 22 cereri de finanțare pentru proiecte de dezvoltare regională

18.02.2021   654 Accesări  

Depunerea cererilor complete de finanțare în cadrul Etapei II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) s-a încheiat miercuri, 17 februarie.

Comisia de evaluare a cererilor de finanțare urmează, în perioada următoare, să se întrunească pentru a evalua cele 22 cereri complete de finanțare depuse ieri la sediul ADR Nord. Evaluarea cererilor complete de finanțare și aprobarea acestora de către membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord urmează să aibă loc în conformitate cu regulamentul Apelului.

În Etapa II a Apelului au fost admise 29 din cele 37 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse în cadrul Etapei I a Apelului competitiv. La încheierea Etapei II a concursului, ADR Nord a recepționat 22 de cereri complete de finanțare, conform următoarelor programe și domenii de intervenție:

PROGRAMUL „COMPETITIVITATE”

Domenii de intervenție

Note conceptuale admise în Etapa II

Cereri complete de finanțare depuse

1.1 Valorificarea infrastructurilor de afaceri

 

3

 

3

1.2 Dezvoltarea mediului antreprenorial

 

1

 

0

1.3 Sporirea atractivității turistice

 

8

 

6

PROGRAMUL „DEZVOLTARE URBANĂ

2.3 Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice

 

6

 

5

PROGRAMUL „INFRASTRUCTURĂ REGIONALĂ”

3.1 Aprovizionarea cu Apă și Sanitație

 

11

 

8

Total

29

22

Din data de 24 septembrie 2020, când s-a încheiat prima etapă a Apelului, participanții la concurs ale căror dosare au fost admise în Etapa II, au beneficiat de consultanță pentru a completa cererile de finanțare.

Amintim că membrii CRD Nord, în cadrul ședinței extraordinare din 13.10.2020, au decis aprobarea a 29 din cele 37 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse în Etapa I a Apelului. Cele 29 de note conceptuale aprobate au fost admise în Etapa II a Apelului.

Bugetele celor 29 de concepte de proiecte admise în Etapa II a concursului au o valoare totală de 0,81 miliarde lei, din care 0,68 miliarde lei - solicitați din sursele FNDR. Proiectele care vor trece prin toate etapele Concursului vor obține finanțare din FNDR și urmează să fie implementate de ADR Nord în perioada 2021-2023.

* * *

Actualul Apel competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională a fost lansat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în luna august 2020. Eligibile pentru participare au fost autoritățile publice locale de nivelurile I și II, instituțiile publice și alte entități de drept public, precum și entitățile de drept privat (agenți economici) și organizațiile neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Nord (Bălți, Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei, Soroca). Apelul competitiv are drept scop stimularea inițiativelor care contribuie cel mai eficient la implementarea politicii de dezvoltare regională. Detalii se găsesc AICI.

 
Arrow Prev

     

  

Arrow Next