Prima   -  Noutăți - Lucrările de asigurare a accesului la apă potabilă din râul Prut a comunelor Cuhnești și Balatina sunt în plină desfășurare

Lucrările de asigurare a accesului la apă potabilă din râul Prut a comunelor Cuhnești și Balatina sunt în plină desfășurare

11.12.2020   1903 accesări  

În raionul Glodeni sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj a sistemelor de alimentare cu apă a comunelor Cuhnești și Balatina. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Vineri, 11 decembrie, conducerea ADR Nord și specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției au efectuat o vizită de monitorizare în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor în cadrul proiectului. Reprezentanții ADR Nord s-au deplasat la șantierul stației de captare a apei din râul Prut și la șantierul stației de tratare a apei, monitorizând totodată porțiuni de aducție aflate în proces de montare.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat la începutul lunii noiembrie a.c. și sunt executate de SRL „Laiola”.

În cadrul acestui proiect vor fi montate 1 stație de captare/pompare (debitul nominal a pompei=50,0 m3/h), 1 stație de tratare (50 m3/h) și 1 turn în satul Tomeștii Noi (V=50 m3, H=18 m); vor fi efectuate lucrări de montare a 9,366 km de rețele (dintre stația de pompare si stația de tratare); 10,713 km de aducție de la stația de tratare până la satele Cuhnești, Balatina, Tomeștii Noi; 2,33 km de conducte de canalizare gravitațională, de la stația de tratare către râul Căldărușa.

Parteneri în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I - comuna Cuhnești și comuna Balatina” sunt Primăria comunei Cuhnești (satele Cuhnești, Bisericani, Cot, Movileni, Serghieni) și Primăria comunei Balatina (satele Balatina, Clococenii Vechi, Lipovăț, Tomeștii Noi, Tomeștii Vechi).