Prima   -  Noutăți - Letonia susține diminuarea urmărilor generate de pandemie în Regiunea de Dezvoltare Nord

Letonia susține diminuarea urmărilor generate de pandemie în Regiunea de Dezvoltare Nord

16.11.2020   1275 accesări  

Republica Letonia oferă țării noastre suport în vederea diminuării urmărilor generate de pandemia de COVID-19, în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”.

Sprijinul financiar oferit Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova prin intermediul proiectului se cifrează la 6255 de euro. Proiectul este implementat în perioada iulie-decembrie 2020.

Principalul produs al proiectului va fi website-ul specializat www.investnorth.md, aflat în proces de reconstrucție și modernizare. Prin intermediul acestui instrument de comunicare online urmează să fie facilitată atragerea investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord. Totodată, în acest mod va fi promovat potențialul economic și turistic al regiunii, publicului interesat oferindu-i-se informații relevante despre fiecare raion în parte.

Platforma online www.investnorth.md va pune la dispoziția utilizatorilor săi informații relevante despre diferite tipuri de afaceri și turism; hărți digitale cu locații și oportunități de investiții în Regiunea de Dezvoltare Nord; posibilitatea înregistrării și participării la diferite evenimente și întâlniri tematice online, cum ar fi B2B; posibilitatea colaborării dintre antreprenorii moldoveni și letoni.

În perioada următoare, sunt planificate mai multe seminare și ateliere de lucru cu tematici diferite, în vederea consolidării capacităților actorilor regionali.

Colaborarea Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova cu parteneri și regiuni din Republica Letonia a început încă în anul 2010. În mod special, menționăm în acest context cooperarea ADR Nord cu Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Letonia, ce a rezultat cu numeroase acorduri de colaborare încheiate între administrații publice locale și organizații neguvernamentale din cele două țări.

Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase