Prima   -  Noutăți - Circa 365 de gospodării din satul Târnova, raionul Edineț, au fost conectate la apă

Circa 365 de gospodării din satul Târnova, raionul Edineț, au fost conectate la apă

23.10.2020   506 Accesări  

Circa 365 de gospodării din satul Târnova, raionul Edineț, beneficiază de apă potabilă la robinet. Joi, 22 octombrie, a avut loc evenimentul de inaugurare a apeductului, construit grație unui proiect de protecție a mediului finanțat din Fondul Ecologic Național, având și suportul Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova, dar și suportul autorităților publice locale.

Noul sistem de apeduct are o lungime de 23 km. Investiția totală în construcția și montarea acestuia a constituit circa 8,5 milioane de lei. Din suma totală, circa 6,9 mln au fost alocați din bugetul de stat prin Fondul Ecologic Național pentru construcția apeductului, Ambasada Poloniei a oferit circa 550 mii de lei, bani ce au fost cheltuiți pentru conectarea la apeduct a gospodăriilor, iar Consiliul raional Edineț și Primăria satului Târnova au avut o contribuție de 500 mii lei și respectiv 590 mii lei.

În cadrul evenimentului, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a subliniat că obiectivul de aprovizionarea cu apă și canalizare este un domeniu de intervenție important în politica de dezvoltare regională, dar și în vederea protecției mediului și a sănătății oamenilor.

„Obiectivul de a asigura accesul la apă de calitate a tuturor cetățenilor este o prioritate la nivel național. Investițiile pe care le facem din bugetul de stat și cu suportul partenerilor de dezvoltare sunt binevenite și sperăm să multiplicăm aceste inițiative, să reușim să sporim ritmul de implementare a proiectelor de aprovizionare cu apă și sanitație. Ne bucurăm că locuitorii satului Târnova beneficiază de apă potabilă la robinet”, a precizat ministrul Ion Perju.

Ambasadorul Poloniei la Chișinău, E.S. Bartłomiej Zdaniuk, afirmă că țara sa a susținut și va susține Republica Moldova și în continuare în implementarea proiectelor pentru cetățeni.

La rândul său, primarul satului Târnova, Cornelia Rusu, a mulțumit tuturor partenerilor pentru suportul oferit în implementarea eficientă a proiectului și a menționat că este o realizare importantă faptul că apa potabilă a ajuns în casele oamenilor. Primarul a mulțumit partenerilor pentru sprijinul acordat în cadrul proiectului.

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

     

  

Arrow Next