Prima   -  Noutăți - Monitorizarea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Dondușeni și în satul Climăuți

Monitorizarea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Dondușeni și în satul Climăuți

03.09.2020   282 Accesări  

Specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au monitorizat joi, 3 septembrie a.c., procesul de execuție a lucrărilor de construcție-montaj a sistemelor de aprovizionare cu apă în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)", implementat de ADR Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

În această misiune au participat Maria Prisacari, director ADR Nord, precum și Evghenia Novgorodscaia și Liviu Ojog, specialiști în cadrul Secției management integrat al proiectelor (SMIP). Reprezentanții ADR Nord s-au documentat despre situația curentă privind implementarea proiectelor și au luat act de un șir de aspecte ce urmează să fie luate în considerare în procesul implementării.

Precizăm că proiectul de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din raionul Dondușeni este divizat după cum urmează: subproiectul 1 - orașul Dondușeni, stația de pompare; subproiectul 2 - orașul Dondușeni, apeduct după calea ferată; subproiectul 3 - satul Climăuți, raionul Dondușeni.

În cadrul vizitei pe șantierul din satul Climăuți, reprezentanții ADR Nord au verificat situația curentă privind implementarea subproiectului din localitate. Cu această ocazie, la fața locului, specialiștii ADR Nord au organziat o ședință de lucru la care au participat autorități publice locale, dirigintele de șantier și responsabilul tehnic. Ulterior, reprezentanții ADR Nord s-au deplasat la Dondușeni, unde au participat la o ședință de monitorizare a subproiectului din localitate.

În cadrul acestui proiect au fost contractate, în anul 2019, lucrări de construcție-montaj în valoare de 10,93 milioane de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat în data de 4 august a.c. alocarea a 8,07 milioane de lei, din sursele FNDR. Acești bani urmează să fie valorificați în cadrul proiectului până la sfârșitul anului curent.

 
Arrow Prev

      

   

Arrow Next