Prima   -  Noutăți - Au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașele Fălești și Edineț

Au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașele Fălești și Edineț

06.11.2019   770 Accesări  

Miercuri, 6 noiembrie, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașele Fălești și Edineț.

Proiectele tehnice de execuție pentru cele două măsuri investiționale au fost elaborate de către specialiștii companiei de proiectare SC „Apcan Proiect” SRL. Anterior, documentația tehnică a fost examinată și aprobată de către Departamentul de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și aprobate de către primăriile localităților vizate.

Recent, la ADR Nord au fost recepționate și proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți și de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia și în șase sate din raionul Râșcani.

În context, directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a comunicat că, în următoarea perioadă, Agenția urmează să desfășoare procedurile de achiziții publice. Lucrările de construcție în cadrul celor două măsuri investiționale urmează să fie finanțate din fondurile Uniunii Europene și din contribuția fiecărei localități beneficiare.

Amintim că, acum o lună, ADR Nord și GIZ Moldova, cu suportul Uniunii Europene, au semnat un Acord de Finanțare în valoare de 10,08 milioane de euro pentru investiții în sectorul de aprovizionare cu apă și canalizare precum și sporirea eficienței energetice în clădirile publice din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Proiectele de AAC din orașele Fălești și Edineț sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next