Prima   -  Noutăți - Sângerei: Viziunea și obiectivele Programului de revitalizare urbană, identificate de specialiști

Sângerei: Viziunea și obiectivele Programului de revitalizare urbană, identificate de specialiști

23.10.2019   1774 accesări  

Marți, 22 octombrie a.c., în incinta Primăriei orașului Sângerei, au avut loc a treia și a patra ședință a Comisiei consultative pentru elaborarea Programului de revitalizare urbană.

În cadrul ședinței, membrii Comisiei au lucrat la identificarea viziunii Programului de revitalizare urbană a orașul Sângerei. Totodată, au fost identificate obiectivul general și cele specifice și au fost identificate idei de proiecte pentru includerea acestora în Program.

Rolul Comisiei consultative este să identifice și să pună în discuție aspecte de revitalizarea urbană, să formuleze și să prioritizeze necesitățile de revitalizare, să identifice potențialul de dezvoltare al zonelor de revitalizare urbană, să planifice idei de proiecte, precum și să pună în discuție și să consulte Programul de revitalizare urbană.

Amintim că ADR Nord oferă suport tehnic pentru elaborarea Programelor de revitalizare urbană orașelor Sângerei și Drochia. Suportul este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă", implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL". Proiectul este susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.