Prima   -  Noutăți - O nouă ședință a Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE

O nouă ședință a Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE

25.07.2019   834 accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” s-au întrunit joi, 25 iulie a.c., în incinta Primăriei municipiului Edineț, pentru a șasea oară de când a fot creat acest CDL. La ședință au mai participat specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

În cadrul ședinței, Constantin Cojocari, președintele CDL, a adus la cunoștința participanților la întrunire deciziile și concluziile din procesul-verbal al ședinței CDL din 15 mai a.c. Ulterior, Angela Miron, manager local de proiect, a prezentat activitățile realizate în perioada aprilie-iunie a.c., precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada iulie-septembrie a.c. Membrii CDL au mai discutat pe marginea raportului „Implicarea societății civile ca partener al proiectului de AAC din municipiul Edineț”, pentru trimestrul al II-lea. De asemenea, managerul local de proiect a prezentat participanților la ședință raportul privind recenta vizită de studiu în domeniul achizițiilor publice și al managementului contractelor privind implementarea proiectelor de infrastructură ale Uniunii Europene în România, Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia. Totodată, au fost prezentate informații despre o vizită de studiu similară în Germania.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii CDL au evidențiat un șir de aspecte pentru discuții ulterioare în cadrul ședințelor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, altor ministere, serviciilor descentralizate etc.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Edineț servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 2,85 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 774 mii de euro.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).