Prima   -  Noutăți - A fost semnat contractul de finanțare în cadrul unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni

A fost semnat contractul de finanțare în cadrul unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni

07.03.2019   4571 accesări  

Ceremonia de semnare a contractului de finanțare în cadrul unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni a avut loc joi, 7 martie, în incinta ADR Nord. Semnăturile pe document și le-au pus directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, și primarul orașului Dondușeni, Ivan Belciug.

Noul proiect prevede modernizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în centrul raional şi satele Corbu, Donduşeni, Ţaul, Climăuţi, Târnova din raionul Donduşeni.

Directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, susține că accesul la sursele sigure de apă potabilă este una dintre cele mai importante priorități în domeniul infrastructurii la nivel național, întrucât apa potabilă înseamnă sănătatea cetățenilor.

Valoarea proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 5 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.