Prima   -  Noutăți - R. Moldova va beneficia de un plan investițional european pentru dezvoltarea infrastructurii

R. Moldova va beneficia de un plan investițional european pentru dezvoltarea infrastructurii

17.01.2019   193 Accesări  

Comisia Europeană și Banca Mondială au elaborat un Plan investițional pentru dezvoltarea rețelelor transeuropene de transport (TEN-T). Acesta este destinat țărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova, și are o valoare de 13 miliarde de euro, informează MOLDPRES.

Planul investițional identifică proiectele prioritare din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. 

Potrivit Comisiei Europene, banii vor fi utilizați pentru construcția și reabilitarea a 4800 de km de drum sau de cale ferată, a 6 porturi și 11 centre logistice, precum și a punctelor de trecere a frontierei.
Înaltul Comisar pentru Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a specificat că „implementarea Planului investițional este un angajament comun de a oferi rezultate tangibile cetățenilor din întreaga regiune”.

La rândul său, Comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a afirmat că „infrastructura poate determina stimularea creșterii economice și crearea noilor locuri de  muncă”.

Unele dintre proiectele propuse urmează a fi implementate până în anul 2020, iar altele - până în anul 2030.

Arrow Prev

      

        

Arrow Next