Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

Membrii Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor cu apă și sanitație în municipiul Edineț, finanțat de UE, s-au întrunit într-o nouă ședință

27.10.2018   595 Accesări  

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” s-au întrunit vineri, 26 octombrie a.c., în cadrul celei de-a treia ședințe, organizată în incinta Primăriei municipiului Edineț. La ședință a fost prezentat raportul de monitorizare a proiectului pentru perioada iulie-septembrie a.c. și au fost prezentate activitățile din planul de implementare pentru perioada octombrie-decembrie a.c.

Totodată, membrii CDL au discutat despre modalitățile de colectare a contribuției pentru conectare/reconectare la rețelele de apeduct reabilitate în urma implementării proiectului și au fost stabilite acțiunile ce urmează a fi întreprinse în acest sens.

Tot vineri, 26 octombrie, la Bălți, a fost semnat contractul de achiziționare a serviciilor de elaborare a documentației tehnice de execuție pentru proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț.

În urma realizării proiectului, rețelele de alimentare cu apă din Edineț vor fi extinse cu 4,5 km, iar 22,9 km vor fi reabilitate. La sistemul de alimentare cu apă urmează să fie conectați peste 3.300 de locuitori ai municipiului Edineț. Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 2,85 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 774 mii de euro.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Edineț servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Arrow Prev

   

  

Arrow Next