Prima   -  Noutăți - Reprezentantă a organizației Serviciul Experți Seniori, în vizită la ADR Nord

Reprezentantă a organizației Serviciul Experți Seniori, în vizită la ADR Nord

19.09.2018   1195 accesări  

Ute Sonnen, expertă în cadrul organizației Serviciul Experți Seniori (SES), a efectuat miercuri, 19 septembrie, o vizită de informare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR) Nord.

În cadrul unei întrevederi a reprezentanților ADR Nord cu experta SES, la care a participat și președintele „Manageri Club” din Bălți, Ion Banari, s-a convenit ca ADR Nord să contribuie la distribuirea mesajelor SES către potențiali beneficiari în Regiunea de Dezvoltare Nord a republicii.

În context,șeful Secției managementul proiectelor, Constantin Bândiu, a informat-o pe reprezentanta SES despre specificul activităților ADR Nord, în special despre proiectele de dezvoltare regională, precum și despre beneficiarii acestora. La rândul său, Ute Sonnen a vorbit despre misiunile experților SES în Republica Moldova, referindu-se în acest sens la un șir de practici de succes.

SES este o fundație non-profit pentru cooperare internațională din Germania, cu sediul în Bonn. Este una dintre organizațiile germane lidere în domeniul delegării experților și managerilor pensionați, care activează din anul 1983. SES oferă pensionarilor interesați posibilitatea de a-și împărtăși altor persoane experiența și cunoștințele lor. În calitate de experți, membrii SES activează ca voluntari, consiliind întreprinderi mici și mijlocii, instituții de învățământ, administrații publice locale, organizații neguvernamentale, organizații din domeniul sănătății etc. Voluntarii SES oferă „ajutor pentru autoajutor", realizând până în prezent peste 30 de mii de misiuni în 160 de țări.

În cadrul SES sunt înregistrați aproximativ 11 mii de experți. Ei oferă consiliere în peste 50 de domenii, printre care: sporirea competitivității, productivității și rentabilității afacerii; implementarea noilor tehnologii; modernizarea marketingului; dezvoltarea infrastructurii; instruirea personalului; elaborarea strategiilor de dezvoltare; noi tehnici de îngrijire a persoanelor în etate; finanțarea proiectelor etc.

Din anul 1993, SES a realizat în Republica Moldova 947 de misiuni benevole, inclusiv 33 în anul 2017.