Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”

Vizită de monitorizare în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”

14.09.2018   1156 accesări  

Joi, 13 septembrie a.c., reprezentanții Fundației SKAT, Proiectului Elveţiei de Apă şi Saniţie în Moldova (ApaSan), ADR Nord, și SA „Servicii Comunale Florești” au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierele din localitățile Japca, Cuhureștii de Sus, Cuhureștii de Jos, Târgul-Vertiujeni, Vertiujeni și Zăluceni, unde se desfășoară lucrări de construcție-montaj a sistemelor de aprovizionare cu apă. Lucrările sunt executate în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”.

În cadrul ședințelor efectuate în sediul primăriilor și pe șantiere s-au pus în discuție aspecte ale procesului de implementare a proiectului, în particular discutându-se despre lucrările de construcție-montaj care sunt efectuate și transmiterea bunurilor formate către administrațiile publice locale beneficiare. În cadrul acestor ședințe s-a mai discutat despre graficul de execuție a lucrărilor de construcție-montaj, materialele de construcție puse în operă, verificarea cărții tehnice la șantier etc. Totodată, s-a discutat și despre provocările care apar la diferite etape de implementare a proiectului.

Bugetul total al proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, lansat la Băhrinești în luna august 2017, se cifrează la 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei sunt solicitați din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar 29,92 milioane de lei reprezintă cofinanțarea ApaSan. Totodată, 4,44 milioane de lei din bugetul total al proiectului reprezintă contribuția populației beneficiare, 1,42 milioane de lei - contribuția Servicii Comunale Florești, viitor operator al sistemelor, și 0,451 milioane de lei - contribuția administrațiilor publice locale.