Prima   -  Noutăți - A fost ajustat proiectul tehnic de execuție privind îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia

A fost ajustat proiectul tehnic de execuție privind îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia

21.08.2018   2738 accesări  

Membrii grupului de lucru pentru achiziții publice constituit în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia” a aprobat marți, 21 august a.c., unele modificări la contractul privind serviciile de elaborare a proiectului tehnic de execuție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă în orașul Drochia (Lot NA2).

Grupul de lucru a examinat și a aprobat recomandările tehnice ale Departamentului de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Astfel, în urma modificărilor aprobate, autoritatea contractantă va modifica volumul lucrărilor pentru contractul de proiectare nr. 112 din 23.04.2018, prin creșterea lungimilor rețelelor de apă cu 1.162 de metri.  Totodată, grupul de lucru a decis că rețelele de apă reabilitate nu necesită să fie expertizate tehnic, deoarece rețelele vor fi reabilitate integral. Astfel, operatorul economic care execută lucrările de proiectare va prezenta oferta doar pentru lucrările suplimentare.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).