Prima   -  Noutăți - În nordul țării va fi creată o platformă pentru susținerea businessului din regiune

În nordul țării va fi creată o platformă pentru susținerea businessului din regiune

05.07.2018   405 Accesări  

O platformă de comunicare va fi creată în nordul ţării, cu scopul de a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi de a atrage investiţii în regiune. Despre aceasta s-a discutat ieri, la Bălţi, în cadrul şedinţei Consiliului Regiunii de Dezvoltare Nord (CRD Nord), transmite MOLDPRES.

Maria Prisacari, şef de secţie la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), a informat că această platformă va permite evaluarea celor mai eficiente metode de atragere a investiţiilor străine, utilizând practicile internaţionale în domeniu. „Vor fi identificate un şir de soluţii pentru asigurarea unui climat investiţional favorabil în RDN Nord şi vor avea de câştigat în special întreprinderile mici şi mijlocii", a precizat Maria Prisacari.

Platforma regională de comunicare va fi creată în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova”, susţinut de Guvernul Cehiei. Programul are un buget de 555 de mii de euro și va fi implementat până la sfârșitul anului 2019. Recent, în urma unui concurs organizat în cadrul acestui proiect, șase mici antreprenori din raioanele Soroca și Sângerei au obținut suport financiar și posibilitatea de a beneficia de mentorat din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

„Vom susţine orice iniţiativă care va fi în stare să contribuie la dezvoltarea regiunii. La jumătate de an putem constata că toate planurile noastre sunt realizate în timp util, fapt pentru care trebuie să mulţumim şi partenerilor externi”, a relevat Vitali Povonschi, directorul ADR Nord, la solicitarea MOLDPRES.

Sursa citată a specificat că pentru anul 2018 Agenţia de Dezvoltare Regională Nord are trei domenii prioritare de intervenţie, cum ar fi asigurarea cu apă şi canalizare, eficientizarea energetică a clădirilor publice şi dezvoltarea infrastructurii de afaceri.

Arrow Prev

      

        

Arrow Next