Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / ADR Nord a organizat un seminar de instruire privind managementul proiectelor și atragerea investițiilor pentru autoritățile locale din Regiunea de Dezvoltare Nord
ADR Nord a organizat un seminar de instruire privind managementul proiectelor și atragerea investițiilor pentru autoritățile locale din Regiunea de Dezvoltare Nord
Tipar
17.05.2018   ADR Nord  Accesari: 268 

Un seminar de instruire privind managementul proiectelor și atragerea investițiilor a avut loc în perioada 15-17 mai, la Edineț, Bălți și Soroca. Seminarul, organizat de ADR Nord, a întrunit autorități publice locale de nivelurile I și II din toată Regiunea Nord.

../public/files/17_mai_2018/Seminar_ADR_Nord.JPG

Maria Prisacari, șefa Secției cooperare și atragerea investițiilor (SCAI) a ADR Nord, a vorbit în cadrul sesiunii despre ciclul managementului proiectelor regionale și despre bunele practici ale ADR Nord în atragerea surselor externe pentru proiectele regionale. La rândul său, Inga Cojocaru, șefa Secției planificare strategică și programare (SPSP) a ADR Nord, s-a referit la procedurile de elaborare și finanțare a proiectelor din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și din alte surse prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Totodată, specialiștii SCAI și SPSP au prezentat informații relevante ce vizează durabilitatea proiectelor și evaluarea post-implementare a proiectelor finanțate din FNDR și din alte surse, precum și despre instrumentele de finanțare a proiectelor: programe naționale și internaționale. De asemenea, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai organizațiilor neguvernamentale au împărtășit experiența lor în domeniul implementării proiectelor transfrontaliere.

Participanții la sesiune au fost implicați și în desfășurarea unor exerciții practice. Astfel, specialiștii ADR Nord i-au antrenat pe participanți în exerciții de elaborare a notelor conceptuale de proiecte.

Amintim că, în perioada 20-24 aprilie, ADR Nord a mai organizat în Regiunea de Dezvoltare Nord un seminar de instruire, tematica căruia a vizat politica dezvoltării regionale și planificarea integrată.

INFORMAȚII PREZENTATE


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / ADR Nord a organizat un seminar de instruire privind managementul proiectelor și atragerea investițiilor pentru autoritățile locale din Regiunea de Dezvoltare Nord
Actualizat: 24.05.2018
Vizitatori: 627353
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus