Prima   -  Noutăți - Seminar de instruire privind politica dezvoltării regionale și planificarea integrată pentru autoritățile locale din raioanele Râșcani, Glodeni, Fălești, Sângerei și municpiul Bălți

Seminar de instruire privind politica dezvoltării regionale și planificarea integrată pentru autoritățile locale din raioanele Râșcani, Glodeni, Fălești, Sângerei și municpiul Bălți

24.04.2018   1259 accesări  

Un seminar de instruire privind politica dezvoltării regionale și planificarea integrată a avut loc marți, 24 aprilie, la Bălți. Organizat de ADR Nord, evenimentul a întrunit autorități publice locale de nivelurile I și II din raioanele Râșcani, Glodeni, Fălești, Sângerei și municipiul Bălți.

Inga Cojocaru, șefa Secției planificare strategică și programare (SPSP) a ADR Nord, a vorbit în cadrul sesiunii despre realizările și provocările politicii de dezvoltare regională în țara noastră. Totodată, specialiștii SPSP au prezentat informații relevante despre Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în calitate de instrument pentru implementarea politicii de dezvoltare regională, dar și despre planificarea regională / locală și corelarea acestui proces cu politicile naționale sectoriale. De asemenea, sesiunea a inclus și discuții pe marginea procesului de planificare strategică integrată la nivel regional / local și despre monitorizarea și evaluarea politicilor de dezvoltare regională.

Participanții la sesiune au fost implicați și în desfășurarea unor exerciții practice. Astfel, specialiștii SPSP au organizat exerciții de stabilire a problemelor și a oportunităților politicii regionale la nivel local, de prioritizare a problemelor din Strategia de Dezvoltare Regională și locală, precum și exerciții practice despre modul de colectare a datelor pentru monitorizarea politicii de dezvoltare regională.

O sesiune similară ADR Nord a organizat vineri, 20 aprilie, la Soroca, și luni, 23 aprilie, la Edineț.

INFORMAȚII PREZENTATE

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase