Prima   -  Noutăți - A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru perioada de raportare ianuarie–decembrie 2017

A avut loc ședința Comitetului de Monitorizare a proiectului MSPL pentru perioada de raportare ianuarie–decembrie 2017

23.02.2018   1440 accesări   MSPL

Membrii Comitetului de Monitorizare ai proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ), s-au întrunit vineri, 23 februarie, într-o ședință de lucru cu partenerii pentru a discuta activitățile și progresul proiectului în perioada de raportare ianuarie-decembrie 2017 și activitățile planificate pentru perioada următoare.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai Agențiilor de Dezvoltare Regională (Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia), partenerii de dezvoltare și co-finanțatorii proiectului MSPL, precum și consultanții proiectului MSPL.

Igor Malai, șef al Direcției politici de dezvoltare regională, MADRM: „Apreciem activitățile desfășurate cu succes în perioada precedentă, iar acum este necesar să facem bilanțul acestora și să vorbim despre rezultatele atinse. Vreau să menționez că oamenii din regiuni salută activitățile noastre, pentru că proiectele care le implementăm sunt necesare ca să fie îmbunătățite condițiile de viață. Vrem să mulțumim partenerilor de dezvoltare pentru suport, iar ședințele în cauză sunt binevenite pentru ca obiectivele puse în fața noastră să fie realizate”.

Christina Otto, manager al proiectului MSPL: „Anul precedent a fost unul dinamic în ceea ce vizează dezvoltarea regională și aici vorbim despre reforma administrației publice centrale. De asemenea, este necesar să menționăm că, urmare a Acordului semnat între Germania și Uniunea Europeană, recent a avut loc semnarea a 18 Memorandumuri de Înțelegere pentru implementarea proiectelor de modernizare a infrastructurii de apă și energie în Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru și Sud”.

Pe parcursul ședinței, consultanții MSPL/GIZ au vorbit despre realizările și provocările întâlnite în cele patru domenii de intervenție ale proiectului în perioada de raportare, s-au referit la activitățile planificate, dar au punctat și provocările care ar putea apărea în viitor, identificând totodată și soluțiile posibile.

Detalii despre perioada de raportare ianuarie-decembrie 2017 pot fi accesate AICI.

**************
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase