Prima   -  Noutăți - Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018

Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018

08.02.2018   1633 accesări   centruinfo.org

Fondul Granturilor Mici este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare - Polish Aid. 

FGM 2018 - ediția revitalizare urbană este organizată în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei 2016-2020 în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova.

FGM are ca obiectiv susținerea procesului de implementare a instrumentelor de politici urbane și revitalizare urbană (în baza experienței poloneze), ca mijloc principal de stimulare a dezvoltării orașelor și zonelor urbane, inclusiv aspecte sociale, economice, de mediu, spațiale și culturale.

Revitalizarea urbană vizează zonele urbane defavorizate, printr-un efort de cooperare între municipalități, societatea civilă și alți actori locali (de ex. sectorul afacerilor etc.) și, mai presus de toate cu locuitorii, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, creșterea calității mediului și a climatului social și pentru consolidarea economiei locale.

Proiectele din cadrul FGM 2018 ediția Revitalizare Urbană pot fi realizate de către orașele participante în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 (și anume: Bălți, Briceni, Cahul, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Orhei, Soroca, Strășeni, Ungheni) în parteneriat cu unul sau mai mulți parteneri civici locali (ONG și/sau grup local de inițiativă și/sau grup informal de locuitori) și unul sau mai mulți parteneri din mediul de afaceri, după caz.

Documentația apelului de proiecte:

 Imagini pentru sageata  Reguli de participare / правила участия

Următoarele documente completate trebuie expediate la adresa SPF@centruinfo.org până la 1 martie 2018, ora 18.00:
1. Modelul formularului de cerere (RO) / Форма заявки (RU)
2. Modelul bugetului
3. Modelul acordului de parteneriat

Documente privind evaluarea proiectelor FGM:
4. Fișe de evaluare a proiectelor în cadrul FGM:

Documentație de implementare a proiectului FGM:
5. Ghid de implementare și raportare a proiectului
6. Model al graficului tranșelor și rapoartelor 
7. Regulament privind specificații tehnice și de mediu (pentru activități de renovare și construcție în cadrul FGM)
8. Reguli adiționale privind achiziţii publice
9. Model al acordului de proiect în cadrul FGM (va fi publicat în scurt timp)
10. Model al raportului financiar 
11. Model al raportului narativ.

Termen limită de aplicare este 1 martie 2018, ora 18.00.

Persoană de contact: Radu Tucan, tel: 068232621, e-mail: radu.tucan@centruinfo.org