Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / ONG-urile pot obține granturi în susținerea protejării mediului
ONG-urile pot obține granturi în susținerea protejării mediului
Tipar
17.01.2018    Accesari: 202 

Organizațiile neguvernamentale și organizațiile din comunitate (ONG/CBO) pot beneficia de granturi pentru activități de protejare a mediului, în cadrul unui concurs  organizat de Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF)/UNDP.  

Granturile sunt destinate ţărilor în curs de dezvoltare, inclusiv Republica Moldova și au drept obiectiv susținerea aplicării strategiilor și proiectelor de conservare și de dezvoltare durabilă, orientate spre protecția mediului şi dezvoltarea capacităților comunităților.

Proiectele eligibile pentru finanțare țin de: conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate; agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei; co-beneficiile de acces la sistemul energetic cu emisii reduse de carbon; coaliții de management al substanțelor chimice locale și globale; promovarea incluziunii sociale: o integrarea dimensiunii de gen o implicarea tinerilor; platforme de dialog politic și de planificare între OSC și Guvern.

Mărimea grantului nu va  depăși suma  de 50.000 de dolari SUA. Banii vor fi oferiți pentru proiecte strategice separate, iar propunerile de proiect vor fi analizate în conformitate cu Instrucțiunile de Aplicare. Dosarele pot fi depuse până pe 30 iunie 2018.

SGP este un program corporativ al GEF, implementat de UNDP și executat de UNOPS, ce oferă finanțare țării noastre din anul 2013. Până în prezent, în acest sens au fost finanțate 12 proiecte din Republica Moldova. Domeniile prioritare ale GEF includ: biodiversitatea, schimbările climatice, managementul durabil al solului, apele internaționale și substanțele chimice.

Informații despre procedura de aplicare, criteriile de eligibilitate și alte detalii pot fi aflate accesând pagina web: https://goo.gl/Un7C19


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / ONG-urile pot obține granturi în susținerea protejării mediului
Actualizat: 24.05.2018
Vizitatori: 627399
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus