Prima   -  Noutăți - Documentația de licitație pentru cinci proiecte ce urmează să fie finanțate de Uniunea Europeană, aprobată de grupurile de lucru

Documentația de licitație pentru cinci proiecte ce urmează să fie finanțate de Uniunea Europeană, aprobată de grupurile de lucru

21.12.2017   995 Accesări   ADR Nord

Grupurile de lucru formate în cadrul a cinci proiecte ce urmează să fie implementate de către ADR Nord cu suportul GIZ în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) și finațate de Uniunea Europeană s-au reunit joi, 21 decembrie, în incinta ADR Nord, pentru a aproba documentația de licitație privind elaborarea proiectelor tehnice pentru lucrările de construcție în cadrul proiectelor selectate.

La prima ședință au participat grupurile de lucru formate în cadrul a două proiecte de Eficiența energetică în clădirile publice (EECP), iar la cea de-a doua ședință au luat parte grupurile de lucru a trei proiecte de Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC).

Amintim că Acordul de Finanțare între ADR Nord și GIZ  privind elaborarea proiectelor tehnice și a documentației de licitație pentru lucrările de construcție pentru proiectele selectate a fost semnat în data de 8 decembrie a.c. Valoarea totală a Acordului constituie circa 886.000 de euro oferite de Uniunea Europeană în baza Acordului de Grant semnat între Delegația Uniunii Europene cu sediul în Chișinău, Republica Moldova și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu sediul în Eschborn, Republica Federală Germania.

Obiectivul general este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice. 

Fondurile alocate vor fi utilizate pentru contractarea companiilor ce vor elabora documentația tehnică pentru următoarele proiecte investiționale:

În domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare

  • Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Edineț;
  • Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Fălești;
  • Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în Pascauti, Damascani, Proscureni, Galasani, Malaiesti și Hiliuti din raionul Râșcani;
  • Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Drochia.

În domeniul Eficiența energetică în clădirile publice

  • Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni;
  • Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți.

Menționăm că în cazul proiectului de AAC din raionul Rîșcani, grupul de lucru urmează să aprobe documentația de licitație.

Documentația tehnică elaborată pentru proiectele sus-menționate va servi drept bază pentru achizițiile de lucrări de construcție, pentru care este preconizată finanțare adițională din partea UE.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Arrow Prev

      

        

Arrow Next