Prima   -  Noutăți - A fost lansat Programul de dezvoltare a capacităților în domeniul dezvoltării economice locale

A fost lansat Programul de dezvoltare a capacităților în domeniul dezvoltării economice locale

17.11.2017   250 Accesări   ADR Nord

Inițiativa Primarii pentru Creștere Economică a organizat, în perioada 14-15 noiembrie a.c., la Chișinău, prima sesiune de instruire pentru consultanții locali din cadrul autorităților locale care au devenit Membrii Juniori ai Clubului M4EG.

Cei 21 de participanți – experți, consultanți locali, reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Agențiilor de Dezvoltare Regională, Centrului de Dezvoltare Comunitară Integrată – au discutat despre Conceptul M4EG, principiile și elementele Planului de Dezvoltare Economică Locală (Plan DEL) și au analizat prima componentă a procesului de planificare - Analiza Economică Locală.

Programul este constituit din patru module de instruire și are un conținut specific, în conformitate cu diverse etape de elaborare a Planului DEL, reflectate în Îndrumarul M4EG pentru Structura și Conținutul Planului de Dezvoltare Economică Locală. Acest program este organizat pentru a susține activitatea de planificare economică locală a autorităților locale și va fi realizat în perioada noiembrie 2017 - mai 2018, referitoare la Planul DEL.

Primarii pentru Creștere Economică (www.m4eg.eu) este o nouă inițiativă a Uniunii Europene care a fost lansată în ianuarie 2017 în cadrul Parteneriatului Estic. Scopul general al Inițiativei este de a susține primarii și administrațiile locale din țările Parteneriatului Estic să devină facilitatori activi ai creșterii economice și creării locurilor de muncă la nivel local.

 
Arrow Prev

      

        

Arrow Next