Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Procesul de dezvoltare regională, în atenția deputaților din Comisia de profil
Procesul de dezvoltare regională, în atenția deputaților din Comisia de profil
Tipar
16.11.2017   Parlament.md   Accesari: 152 

Asigurarea accesului la servicii și utilități publice, situația economică în regiuni și aspecte legate de dezvoltarea regională au fost subiectele examinate în cadrul audierii organizate, miercuri, 15 noiembrie, de Comisia mediu și dezvoltare regională a Parlamentului Republicii Moldova.

Secretarul de stat al ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros, a raportat despre realizarea obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020. 

Oficialul a vorbit despre modalitatea de organizare a concursurilor de finanțare a proiectelor regionale, s-a referit la rolul planurilor operaţionale regionale și a Documentului unic de program, care asigură utilizarea surselor Fondului naţional pentru dezvoltare regională. De asemenea, a informat despre activitățile realizate de către Agențiile de dezvoltare regională Centru, Sud, Nord și UTA Găgăuzia.

Un alt subiect abordat a vizat politicile de planificare și programare regională, care implică programele regionale sectoriale în domeniile apă și canalizare, eficiența energică a clădirilor publice, managementul deșeurilor solide, drumuri regionale și locale, dezvoltarea infrastructurilor de afaceri, dezvoltarea sectorului turismului. 

Deputații, la rândul lor, au recomandat Agențiilor de dezvoltare regională să acorde asistență, în continuare, administrațiilor locale în elaborarea proiectelor pentru principalele domenii de intervenție ale dezvoltării regionale. Parlamentarii au mai recomandat oferirea asistenței în atragerea surselor financiare externe pentru finanțarea și cofinanțarea proiectelor.

De asemenea, deputații au anunțat că vor continua să efectueze vizite de documentare în teritoriu pentru a se informa despre progresele și deficiențele implementării politicii regionale.

Amintim că obiectivul de control parlamentar asupra realizării legislației constituie o prioritate a activității legislative în sesiune de toamnă-iarnă curentă.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Procesul de dezvoltare regională, în atenția deputaților din Comisia de profil
Actualizat: 23.03.2018
Vizitatori: 582132
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus