Prima   -  Noutăți - Seminar despre achizițiile publice pentru personalul MADRM și ADR

Seminar despre achizițiile publice pentru personalul MADRM și ADR

06.09.2017   1554 accesări   MSPL

Personalul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) participă, în perioada 6-8 septembrie, la un curs de instruire despre achizițiile publice, familiarizându-se cu Regulamentul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în domeniul achizițiilor publice şi a Manualului de proceduri privind achizițiile publice în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL).

Evenimentul a fost deschis de către noul manager al proiectului MSPL, Christina Otto: „Elaborarea acestor reguli de achiziții în baza regulamentelor PraG ale UE este un pas înainte în direcția apropierii normelor de achiziții publice în Republica Moldova de standardele UE, sporirea transparenței procesului și asigurarea unei concurențe corecte. Aplicarea cu succes a acestor reguli poate și, sperăm, va conduce la diseminarea și aplicarea la toate nivelurile din administrația locală”.

Dietrich Hahn, consultant internaţional superior GIZ/MSPL: „Dezvoltarea manualului a durat mai mult de un an și ați fost implicați atât voi în calitate de parteneri, cât și experți internaționali și naționali cu o vastă experiență în domeniul achizițiilor publice europene. După cum știm cu toții, în trecut am avut situații diferite în care procesul de achiziții a fost dificil, de aceea am învățat din această experiență și Manualul de implementare a integrat lecțiile învățate”.

Cursul de instruire este moderat de doi consultanți internaționali în domeniul achizițiilor publice din România, Sebastian Costea și Ciprian Ciucu, și prezintă informații și studii de caz cu privire la cadrul general și aspectele de bază a procedurilor de achiziții publice, criteriile de selecție și cele de atribuire, precum și aspectele contractuale.

Proiectul MSPL este implementat de GIZ în parteneriat cu MADRM și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 
Comentarii (0) Adaugă comentariu
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase