Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Vizită de monitorizare la proiectul „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”
Vizită de monitorizare la proiectul „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”
Tipar
24.08.2017   ADR Nord   Accesari: 125 

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a efectuat joi, 24 august a.c., o vizită de monitorizare la șantierul de construcție-montaj a apeductului magistral Soroca-Balti până în satul Parcani. Obiectivul acestui priect este asigurarea cu servicii calitative de aprovizionare cu apă potabilă a raionului Soroca. 

 

Potrivit reprezentanților Primăriei comunei Parcani, prin realizarea acestui proiect va fi creat accesul la servicii calitative de apă pentru 15.879 de persoane din 15 localităţi rurale ale raionului Soroca. Totodată, proiectul urmărește și regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent, până la finalizarea proiectului.

În cadrul proiectului vor fi construiți 8,2 km aducție de la apeductul magistral Soroca-Bălți până în satul Parcani, 33,02 km de rețele de distribuție în satele Ocolina, Voloave și Parcani, o stație de pompare cu capacitatea de 98,7 m3/h în satul Voloave, 6 rezervoare de acumulare a apei potabile cu capacitatea 100 m3, 3 sisteme autonome de canalizare pentru grădiniță și școală format din rețea de evacuare și hazna, o stație de epurare în satul Ocolina.

Menționăm că parteneri în cadrul proiectului sunt Consiliul Raional Soroca, Primăria comunei Ocolina, Primăria satului Redi-Cereșnovăț, Primăria satului Dubna, Primăria comunei Stoicani, Primăria comunei Vărăncău, Primăria comunei Volovița, Primăria comunei Vasilcău și Primăria satului Racovăț.

Valoarea totală a proiectului este de 23.756.010 de lei, din care 225.600 de lei reprezintă contribuția Primăriei comunei Parcani. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 7.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni.


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Vizită de monitorizare la proiectul „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”
Actualizat: 21.02.2018
Vizitatori: 559538
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus