Prima   -  Noutăți - Ședință de coordonare a lucrărilor în cadrul proiectului „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”

Ședință de coordonare a lucrărilor în cadrul proiectului „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”

23.08.2017   1099 accesări   ADR Nord

Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”, realizat de ADR Nord, s-au reunit miercuri, 23 august, în incinta școlii-internat, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de asigurare a eficienței energetice. 

În urma licitațiilor organizate pentru îndeplinirea lucrărilor la proiectului „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”, a fost contractat operatorul economic  S.A. „Constructorul”, iar pentru supraveghere tehnică - Î.I. „Dumitru Baieșu”. Lucrările de asigurare a eficienței energetice din cadrul proiectului urmează a fi realizate  în decurs de 12 luni.

Prin realizarea acestui proiect se urmărește crearea condiţiilor optime pentru tinerii sportivi în cadrul Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, utilizând tehnologii energo-eficiente. Acest proiect va contribui la reducerea consumului de energie termică a instituției, prin renovare şi termoizolare. Totodată, prin instalarea sistemelor electrice, de iluminare, încălzire şi ventilare moderne vor fi reduse cheltuielile operaţionale pentru întreținerea clădirii.

Conform cererii de finanțare, valoarea totală a proiectului este de  5 042.21 mii lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 3.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.