Prima   -  Noutăți - Vizite de monitorizare în teren la proiectele în curs de implementare

Vizite de monitorizare în teren la proiectele în curs de implementare

16.08.2017   1218 accesări   ADR Nord

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a efectuat un șir de vizite în teren pentru a monitoriza și a verifica mersul lucrărilor în cadrul a două proiecte de dezvoltare regională.

16 august 2017. Proiectul „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției Medico-Sanitare Publice «Centrul de Sănătate Edineț»”. Lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului au fost  demarate în luna iunie a.c. și vor fi executate, în decurs de 12 luni, de SC Plastexim Nord SRL.                                                

Prin acest proiect se urmărește crearea condițiilor optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate în incinta Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul de Sănătate Edineț”, aplicând tehnologii energo-eficiente. Astfel, implementarea acestui proiect va contribui la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaționale pentru întreținerea instituției medicale, precum și la dezvoltarea capacităților angajaților în domeniul asigurării eficienței energetice a edificiului renovat.

Valoarea totală a proiectului este de 9.692.640 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.

 

16 august 2017. Proiectul „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”. La fața locului, directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a fost informat despre volumul de lucrări realizat anul trecut, lucrări în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei. În acest context, directorul interimar al ADR Nord a adus la cunoștința membrilor comisiei de monitorizare că, pentru realizarea acestui proiect în anul 2017, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a încă 6.072.356 de lei din FNDR. În acest context, directorul interimar  a solicitat ca lucrările de construcție să se încadreze în bugetul aprobat și să fie efectuate conform priorităților stabilite.

Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu este valorificată din cauza insuficienţei de cunoştinţe în domeniul antreprenorial modern. Beneficiarii proiectului, în special tinerii, pot, prin propriile afaceri, genera dezvoltare economică locală şi oportunităţi de dezvoltare în regiune. Pe termen lung, Primăria orașului Otaci dorește ca Centrul să devină o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.