Prima   -  Noutăți - A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni”

26.05.2017   2017 accesări   ADR Nord

Ceremonia de semnare a contractului de finanțare în cadrul proiectului „Asigurarea eficienței energetice a clădirii Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, raionul Briceni" a avut loc vineri, 26 mai, în incinta Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți. Documentul a fost semnat de către directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și președintele Consiliului raional Briceni, Mihail Gnatiuc, în cadrul unui campionat de box organizat în incinta instituției sportive.

Prin realizarea acestui proiect se urmărește crearea condiţiilor optime pentru tinerii sportivi în cadrul Școlii-internat sportive din satul Grimăncăuți, utilizând tehnologii energo-eficiente. Acest proiect va contribui la reducerea consumului de energie termică a instituției, prin renovare şi termoizolare. Totodată, prin instalarea sistemelor electrice, de iluminare, încălzire şi ventilare moderne vor fi reduse cheltuielile operaţionale pentru întreținerea clădirii.

Conform cererii de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 6.191.550 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 3.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Lucrările în cadrul proiectului urmează a fi realizate în decurs de 12 luni.