Prima   -  Noutăți - La ADR Nord au fost identificate viziuni comune de îmbunătățire a infrastructurii de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord

La ADR Nord au fost identificate viziuni comune de îmbunătățire a infrastructurii de afaceri în Regiunea de Dezvoltare Nord

24.03.2017   1129 accesări   ADR Nord

Membrii grupului de lucru pentru elaborarea Programului Regional Sectorial (PRS) în domeniul dezvoltării infrastructurii de afaceri în Regiunea de dezvoltare Nord s-au reunit vineri, 24 martie, în cadrul unei noi ședințe în incinta ADR Nord. Ei au dezvoltat trei concepte de proiecte identificate anterior și au analizat fișele a două idei de proiecte elaborate în cadrul precedentei întruniri.

Ideile de proiecte analizate țin de promovarea potențialului investițional regional, specializarea regională, asocierea producătorilor autohtoni, marketingul și branding-ul regional. Totodată, membrii grupului de lucru au consultat fișele a două idei de proiecte ce vizează consolidarea unei infrastructuri regionale de suport în afaceri și amenajarea piețelor rurale pentru comercializarea produselor autohtone.

Membrii grupului de lucru urmează să se mai întrunească într-o ședință similară, programată pentru luna mai. Ulterior, programul de dezvoltare a infrastructurii de afaceri va fi supus consultărilor publice, iar în luna iunie documentul strategic va fi propus pentru aprobare Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord.

Regiunea de Dezvoltare Nord deja are aprobate cinci PRS în domeniile Alimentarea cu apă și canalizare, Eficiența energetică în clădirile publice, Managementul deșeurilor solide, Drumuri regionale și locale - elaborate cu sprijinul Uniunii Europene prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) - și Sporirea atractivității turistice (elaborat de ADR Nord).

Menționăm că, în rezultatul Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020, cele mai multe proiecte în domeniul infrastructurii de afaceri sunt în Regiunea de Dezvoltare Nord. Respectivele proiecte pot obține finanțare nu doar din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, dar și din fonduri externe.