Prima Prima Contact Contact Harta Harta
  Abonare RSS
Noutăți / Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Abonare      Dezabonare
Prima / Noutăți / Membrii Comitetului de monitorizare a proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” s-au reunit la Chișinău în cadrul primei ședințe din acest an
Membrii Comitetului de monitorizare a proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” s-au reunit la Chișinău în cadrul primei ședințe din acest an
Tipar
14.02.2017   MSPL   Accesari: 319 

Membrii Comitetului de monitorizare al proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ), s-au întrunit joi, 14 februarie, în cadrul unei ședințe de lucru. Scopul acesteia s-a discutat despre activitățile și progresul proiectului în perioada de raportare octombrie - decembrie 2016 și activitățile planificate pentru anul 2017.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Contrucțiilor (MDRC), ai Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia, partenerii de dezvoltare și co-finanțatorii proiectului MSPL, precum și consultanții proiectului MSPL.

Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și președintele Comitetului de monitorizare al MSPL: „Astfel de ședințe sunt foarte utile, pentru că putem discuta despre evenimentele și activitățile comune, dar și despre provocările care pot apărea. Anul 2017 va fi unul intens, mai ales datorită faptului că va începe procedura de implementare a proiectelor în domeniul eficienței energetice în clădire publice, dar și a aprovizionării cu apă și canalizare finanțate cu suportul Uniunii Europene. Anume din acest considerent trebuie să avem un plan realist, cu responsabilități clare și coordonat de toate părțile implicate”.

Alexandr Muravschi, consultant național superior în domeniul politicii de coordonare a dezvoltării regionale MSPL/GIZ: „La șase ani din momentul lansării proiectului MSPL putem vorbi despre realizări concrete. Fapt menționat și de către autoritățile centrale ale Republicii Moldova. La momentul de față suntem în faza a doua de implementare a proiectului MSPL. Există finanțare, trebuie doar să ne mobilizăm pentru a o putea absorbi. Avem multe de realizat, iar responsabilitatea, bineînțeles, va crește. Cel mai important este însă faptul că la nivel central s-a înțeles că dezvoltarea regională este una din prioritățile majore ale țării”.

Pe parcursul ședinței, consultanții MSPL/GIZ au vorbit despre realizările și provocările întâlnite în cele patru domenii de intervenție ale proiectului în perioada de raportare, au menționat despre activitățile planificate pentru anul 2017, dar au punctat și provocările ce ar putea apărea în viitor, identificând totodată și soluțiile posibile.

MSPL este implementat de GIZ şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).


Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
Comentarii (0) Adauga comentariu
Nume:
Comentariu:
Prima / Noutăți / Membrii Comitetului de monitorizare a proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” s-au reunit la Chișinău în cadrul primei ședințe din acest an
Actualizat: 24.05.2018
Vizitatori: 627353
Agenția de Dezvoltare Regională Nord Prima adrnord@gmail.com Contact Harta
Creat de Brand.md
Tel./Fax (+373) 231 61980
Email: adrnord@gmail.com

Copyright © 2018 Agenția de Dezvoltare Regională Nord
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Guvernul Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate / Confidențialitate / Informație despre site
Sus