Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la proiectul de finalizare a construcției Centrului Creativ-Inovativ PRO Cariera din Otaci

Vizită de monitorizare la proiectul de finalizare a construcției Centrului Creativ-Inovativ PRO Cariera din Otaci

17.11.2016   2058 accesări   ADR Nord

O comisie specială a efectuat miercuri, 16 noiembrie, o vizită de monitorizare la Otaci, unde se desfășoară lucrări în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera (Otaci)”, implementat de ADR Nord din surse financiare alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Din componența comisiei au făcut parte viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi; șeful Direcției relații cu instituțiile dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Eduard Ungureanu; șeful Serviciului managementul proiectelor din cadrul MDRC, Victor Caun; directorul ADR Nord, Ion Bodrug; specialistul în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Nord Alexandru Goreacioc; primarul de Otaci, Vasile Traghira, reprezentanți ai operatorului economic care efectuează lucrările și responsabili tehnici.

Menționăm că, în anul 2016, din FNDR, pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului a fost alocată suma de 15.824.990 de lei, inclusiv pentru lucrări 15.694.430 de lei. Până în prezent, 13.486.050 de lei au fost valorificați. Potrivit datelor Secției managementul proiectelor din cadrul ADR Nord, pentru realizarea deplină a lucrărilor urmează a fi valorificați încă 2.208.390 de lei.

Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu este valorificată din cauza insuficienţei de cunoştinţe în domeniul antreprenorial modern. Beneficiarii proiectului, în special tinerii, pot, prin propriile afaceri, genera dezvoltare economică locală şi oportunităţi de dezvoltare în regiune. Pe termen lung, Centrul își doreste să devină o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.