Prima   -  Noutăți - ADR Nord și GIZ identifică soluții pentru fortificarea rolului CRD Nord ca factor major de decizie în procesul de dezvoltare a regiunii

ADR Nord și GIZ identifică soluții pentru fortificarea rolului CRD Nord ca factor major de decizie în procesul de dezvoltare a regiunii

04.11.2016   2129 accesări   ADR Nord

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord împreună cu specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) s-au reunit joi, 3 noiembrie, la Edineț și Bălți, în cadrul unui focus grup pentru a identifica soluții pentru fortificarea rolului CRD Nord ca factor major de decizie în procesul de dezvoltare a regiunii.

Despre necesitatea unor astfel de întruniri s-a discutat la ședința CRD Nord din 13 octombrie curent. Atunci, consultantul național superior Petru Veverița, șeful Domeniului de Intervenție 2, ce constă în suportul oferit CRD, a prezentat oportunitățile de fortificare a rolului CRD.

Astfel, pentru a stabili pachetul de asistență destinată CRD, la etapa inițială se prevede efectuarea unei analize a capacităților funcționale ale CRD. Respectiva analiză va fi realizată inclusiv în baza interviurilor realizate în cadrul focus grupurilor organizate la Edineț și Bălți, în cadrul cărora s-a pus în discuție provocările, necesitățile de sprijin pentru consolidarea rolului Consiliului și măsurile de optimizare ale activității acestuia.

Până la sfârșitul acestui an, GIZ și-a mai planificat să realizeze următoarele acțiuni: analiza funcțională a CRD-urilor; evaluarea necesităților ADR-urilor; prezentarea către parteneri a constatărilor; elaborarea propunerilor de modificare a regulamentelor de activitate; abordarea problemelor legate de motivare; definirea pachetelor de dezvoltare a capacităților pentru ADR-uri și CRD-uri.