Prima   -  Noutăți - ADR Nord va colabora cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova. Andrei Crigan: „Vrem să fim utili oamenilor de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord”

ADR Nord va colabora cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova. Andrei Crigan: „Vrem să fim utili oamenilor de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord”

16.08.2016   1909 accesări   ADR Nord

ADR Nord și Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) au încheiat luni, 15 august, un acord de colaborare. Prin semnarea acordului, ADR Nord, reprezentată de directorul Ion Bodrug, și AOAM, reprezentată de directorul general Andrei Crigan, și-au propus să realizeze şi să dezvolte programe comune, specifice domeniului dezvoltării regionale şi capacităților instituționale.

Cele două instituții își propun să deruleze activități ce au drept scop îmbunătăţirea şi eficientizarea participării ambelor părți la dezvoltarea socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord, susținerea mediului de afaceri, promovarea și atragerea investițiilor în regiune, organizarea în comun a unor evenimente şi activităţi cu caracter consultativ-informativ la nivel regional în scopul sprijinirii mediului antreprenorial regional şi identificării oportunităților investiționale, să promoveze potenţialului socio-economic regional pentru atragerea investițiilor în regiune, să elaboreze și să implementeze proiecte comune de dezvoltare regională. De asemenea, AOAM se va implica în activităţi de studii şi cercetări în domeniile prioritare dezvoltării regionale.

Pentru a realiza obiectivele pe care și le-au propus, ADR Nord și AOAM vor acorda suport consultativ în elaborarea și promovarea Programelor regionale sectoriale de dezvoltare a infrastructurii de afaceri și vor susținere antreprenorii din regiune, vor organiza în comun mese rotunde, seminare, traininguri etc. Totodată, cele două instituții și-au propus să editeze materiale promoționale despre potenţialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că parteneriatul cu AOAM a fost necesar pentru a identifica soluții mai bune de susținere a mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord. „Suntem convinși de faptul că dialogul și activitățile noastre comune ne vor ajuta să facilităm mai eficient dezvoltarea afacerilor în regiune, să identificăm noi oportunități de dezvoltare și colaborare”, a menționat directorul ADR Nord.

La rândul său, directorul general AOAM, Andrei Crigan, spune că Asociația pe care o reprezintă va fi activă în regiunile Republicii Moldova. În acest sens, în Regiunea de Dezvoltare Nord AOAM planifică să organizeze în luna octombrie curent o conferință despre situația capitalului privat moldovenesc local. „Vrem să fim utili oamenilor de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord, să vedem ce reprezintă ei în comparație cu cei din alte regiuni, care sunt reușitele lor, ce greutăți întâmpină. La conferința pe care planificăm să o organizăm împreună vom veni cu expertiza proprie, vom încerca să aducem la masa de discuții inclusiv funcțonari de stat, care să aplece urechea la ceea ce spun oamenii de afaceri din regiune și să încercăm împreună să facem dialogul acesta public-privat mai interesant, mai productiv și cu rezultate”, a declarat directorul general al AOAM.

AOAM este o asociație obștească, neguvernamentală, nonprofit, ce reunește oameni de afaceri având convingeri comune de dezvoltare a societății prin sprijinirea mediului de afaceri și prin susținerea spiritului antreprenorial pentru o creștere durabilă a economiei naționale, în contextul valorilor și standardelor Uniunii Europene. AOAM este un promotor al programelor și proiectelor de dezvoltare orientate către impulsionarea mediului de afaceri, aplicabile atât la nivelul companiilor private, cât și la nivelul economiei naționale. Fondatorul și președintele AOAM este Vlad Plahotniuc. Asociația a fost fondată în 2010. Detalii despre AOAM se găsesc pe site-ul www.aoam.md.