Prima   -  Noutăți - Dezbateri publice pe marginea subiectului „Potențialul turistic din raionul Drochia: provocări și oportunități”

Dezbateri publice pe marginea subiectului „Potențialul turistic din raionul Drochia: provocări și oportunități”

27.05.2016   1579 accesări  

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a participat vineri, 27 mai a.c., la dezbaterile publice, privind „Potențialul turistic din raionul Drochia:­ provocări și oportunități​”, desfășurate în incinta Consiliului raional Drochia. La dezbateri au fost invitați reprezentanții CR Drochia, primăriile raionului Drochia, ONG-uri și antreprenori din sectorul Turismului.

Scopul principal al acestui eveniment a fost identificarea oportunităților și stabilirea acțiunilor care vor contribui la valorificarea potenţialului turistic din raionul Drochia şi promovarea imaginii raionului ca destinaţie turistică. În acest acest scop, Pavel Curcovici, specialist din cadrul Secției planificare strategică și programare în cadrul ADR Nord, a prezentat cadrul strategic existent la nivel național și regional.

În cadrul evenimentului au fost puse în dezbatere următoarele teme:

  • principalele atracţii turistice din fiecare localitate din r­aionul Drochia;
  • modernizarea infrastructurii turistice şi amenajarea destinaţiilor turistice;
  • identificarea și valorificarea oportunităților investiționale;
  • traseele turistice înregistrate și de perspectivă;
  • evenimente (competiții, evenimente culturale, conferințe etc.);
  • utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor moderne;
  • resurse umane calificate/certificate etc.

În urma dezbaterilor, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a propus crearea unui grup de inițiativă local care să aibă ca scop dezvoltarea turismului în raionul Drochia. Componența grupului local și atribuțiile acestuia urmează să fie stabilite în decurs de o lună de către CR Drochia.

Menționăm că ședința a fost inițiată de către un operator economic, membru a grupului de lucru regional pentru elaborarea Programului sectorial regional în domeniul dezvoltării atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord, Agenția de Turism „Demian Tur”, și este o premieră pentru Regiunea de Dezvoltare Nord.