Prima   -  Noutăți - Cehia facilitează crearea identității vizuale a Regiunii de Dezvoltare Nord

Cehia facilitează crearea identității vizuale a Regiunii de Dezvoltare Nord

10.11.2015   2509 accesări   ADR Nord

Un grup de specialiști din cadrul ADR Nord, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai mediului științific din municipiul Bălți participă, în perioada 10-13 noiembrie 2015, la un training dedicat brandingului regional. Trainingul se integrează în activitățile de creare a elementelor de identitate vizuală pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, inițiat de ADR Nord odată cu lansarea procesului de planificare strategică în vederea elaborării Strategiei de Dezvoltare Regională Nord pentru anii 2016-2020.

În prima zi a evenimentului, expertul ceh Jakub Hlaváček a prezentat informații relevante despre cum Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova își poate crea și dezvolta o identitate vizuală de succes. Expertul ceh a prezentat cele trei subiecte principale ale trainingului: marketingul, brandingul și managementul. Pe parcursul instruirii, participanții urmează să studieze mai multe studii de caz și să realizeze exerciții practice în grup.

Într-o lume care se schimbă în permanență, brandul se află la baza tuturor activităților de marketing. Asta e ceea ce insuflă viață în activitățile de marketing, ce le influențează. Este una dintre concluziile expertului ceh în privința brandingului și a marketingului.

Pe parcursul următoarelor zile, expertul Jakub Hlaváček se va referi la cele mai recente tendințe în domeniul marketingului, facilitând totodată crearea unui brand regional pentru Regiunea de Dezvoltare Nord.

Trainingul de patru zile are loc în cadrul proiectului-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova”, elaborat de ADR Nord în vederea îmbunătățirii planificării strategice atât prin utilizarea unor metode moderne cum ar fi Sistemul Informațional Geografic (GIS), cât și prin crearea elementelor de identitate vizuală (branding regional) pentru Regiunea de Dezvoltare Nord. Proiectul-pilot urmează a fi realizat în perioada 2015-2017, cu sprijin financiar din partea Republicii Cehe, prin intermediul Agenției Cehe pentru Dezvoltare. Valoarea totală estimativă a proiectului este de 92 de mii de euro. Mai multe detalii se găsesc AICI.