Prima   -  Noutăți - Audieri publice la Costești. A fost prezentat Planul local de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare

Audieri publice la Costești. A fost prezentat Planul local de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare

03.02.2015   2167 accesări   ADR Nord

Costești (Râșcani), 3 februarie 2015. Au avut loc audieri publice pe tema Planului local de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. În prezent, 15 primării din raionul Râșcani, beneficiare ale proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare în raionul Râșcani”, actualizează astfel de planuri locale, în dorința de a crea și a consolida un serviciu comun.

Primarul orașului Costești, Ivan Pleșca, a solicitat consultarea cetățenilor pentru ca aceștia să se expună pe marginea obiectivelor și acțiunilor puse în sarcina autorităților publice locale, pentru a asigura atât o dezvoltare dinamică a sectorului de aprovizionare cu apă potabilă a localităților din componența Primăriei orașului Costești, cât și epurarea apelor uzate, îmbunătățindu-se astfel condițiile de trai pentru locuitori și creându-se noi premise pentru creșterea economică și a nivelului de trai în comunitate.

În cadrul audierilor publice, Liudmila Pelin, viceprimar și manager local al proiectului-pilot, a prezentat Planul de acțiuni pentru perioada 2015-2020. Cei aproximativ 35 de cetățeni care au participat la eveniment, printre care reprezentanți ai tuturor localităților din componența APL Costești, consilieri locali, membri ai ONG-urilor locale, dar și Consiliul local de cetățeni în componență integrală, au examinat proiectul Planului de acțiuni, elaborat de către Grupul local de lucru în cadrul unui atelier de planificare, facilitat de experții Agenției de cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Propunerile, expuse de către participanții la audieri, au fost documentate pentru a fi incluse, în dependență de relevanța lor, în Planul de acțiuni, document ce va fi prezentat Consiliului orășenesc Costești spre aprobare.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare în raionul Râșcani”, realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de GIZ.