Prima   -  Noutăți - Festivalul Mierii a fost inaugurat la Bălți

Festivalul Mierii a fost inaugurat la Bălți

27.09.2014   1846 Accesări  

Festivalul Mierii, ediția I, a fost inaugurat în scuarul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. La eveniment au participat în jur de 20 de producători de miere din regiune.

„Festivalul Mierii este cel mai dulce festival din nordul republicii. Ne dorim ca acest eveniment de promovare a producătorilor de miere, organizat pentru prima dată în regiunea noastră, să fie o frumoasă tradiție în contextul următoarelor ediții ale Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord”, a menționat, la deschiderea evenimentului, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Ion Bodrug.

La Festivalul Mierii a participat și o delegație letonă, din componența căreia au făcut parte 20 de reprezentanți ai administrației publice locale și ai organizațiilor neguvernamentale din mai multe localități din Letonia. Președintele orașului Rēzekne din Letonia, Aleksandrs Bartaševičs, le-a spus participanților la eveniment că mierea de albine este un produs alimentar apreciat și în țara sa.

Viceprimarul de Bălți, Alexandr Usatîi, a salutat participarea la eveniment a delegației letone și a menționat că prima ediție a Festivalului Mierii este o primă experiență de acest fel în nordul Republicii Moldova și că un astfel de eveniment merită a avea continuitate în următorii ani.

Atât Ştefan Condratiuc, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din Republica Moldova, cât și Gheorghe Carpovici, preşedintele Asociaţiei Obștești „Asociația Apicultorilor din municipiul Bălţi”, le-au recomandat tuturor participanților la eveniment să consume mai multă miere, pentru că, în afară de faptul că e gustoasă, este și ca un medicament de neprețuit.

Prima ediție a Festivalului Mierii le-a oferit posibilitatea bălțenilor și oaspeților orașului să procure miere de calitate direct de la producători. Totodată, cu ocazia sărbătorii mierii, a fost organizat și un concert cu participarea tinerilor cântăreți și a unui grup de dansatori din municipiul Bălți.

Festivalul Mierii a încheiat șirul de evenimente ce au avut loc în orașele Bălți, Edineț și Soroca în cadrul celei de-a doua ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, organizată de ADR Nord, sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în parteneriat cu Primăria municipiului Bălți și Primăriile orașelor Edineț și Soroca.

 
Arrow Prev

     

  

Arrow Next