Prima   -  Noutăți - Vizită de documentare la proiectul de construcție a rețelelor de apă și canalizare la ZEL „Bălți”

Vizită de documentare la proiectul de construcție a rețelelor de apă și canalizare la ZEL „Bălți”

05.09.2014   1937 accesări  

Bălți, 5 septembrie 2014. Șeful Direcției generale dezvoltare regională (DGDR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Valerian Bânzaru, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), însoțiți de reprezentanți MDRC și specialiști ADR Nord, au efectuat o vizită de documentare la proiectul de construcție a rețelelor de apă și canalizare la subzona nr. 3 a Zonei Economice Libere „Bălți”.

La fața locului, șeful DGDR s-a întâlnit cu operatorii economici care efectuează lucrări de construcție a unei stații de pompare a apei, precum și a rețelelor de apă și canalizare interne. Funcționarul MDRC a subliniat că este esențial ca lucrările de construcție să fie finalizate conform planului de realizare a proiectului, mai cu seamă că și condițiile meteorologice sunt favorabile.

La rândul său, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că ADR Nord va monitoriza îndeaproape cum decurg lucrările în cadrul proiectului, urmărind totodată scopul ca, în termenii stabiliți, mijloacele financiare alocate de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) pentru acest proiect să fie valorificate în conformitate cu planul de finanțare pentru anul 2014.

În următoarele zile, progresul desfășurării lucrărilor va fi monitorizat de către conducerea DGDR.

Construcția infrastruturii de alimentare cu apă și canalizare a subzonei nr. 3 a ZEL „Bălți” are loc în cadrul proiectului „Susținerea dezvoltării sectorului privat și a procesului de atragere a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord prin construcția rețelelor de apă și canalizare pentru subzona nr. 3 a ZEL «Bălți»”, înaintat de Primăria Bălți la cel de-al 2-lea Apel de propuneri de proiecte, lansat și organizat, în 2012, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și ADR Nord. Valoarea totală estimativă a proiectului este de 14,82 de milioane de lei, oferiți de FNDR. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 11,85 de milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate până la finele anului curent.