Prima   -  Noutăți - 12 concepte de propuneri de proiecte în sectorul Alimentarea cu apă și canalizare, acceptate pentru etapa de monitorizare în cadrul unei ședințe comune ADR Nord – GIZ

12 concepte de propuneri de proiecte în sectorul Alimentarea cu apă și canalizare, acceptate pentru etapa de monitorizare în cadrul unei ședințe comune ADR Nord – GIZ

01.04.2014   1259 accesări  

Bălți, 1 aprilie 2014. 12 concepte de propuneri de proiecte în sectorul Alimentarea cu apă și canalizare (AAC) din Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) au fost acceptate pentru etapa de monitorizare și de identificare a surselor de finanțare în cadrul unei ședințe comune de evaluare a conceptelor de propuneri de proiecte (CPP) în sectorul AAC, organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Ședința de evaluare a CPP, în cadrul căreia au participat specialiști ADR Nord și experți oferiți de GIZ, este rezultatul celor cinci ateliere în domeniul planificării regionale în sectorul AAC desfășurate și a unei ședințe consultative pe tema completării fișelor pentru concepte de proiecte posibile în sectorul AAC.

În cadrul ședinței au fost examinate 15 concepte de proiecte din toate raioanele din RDN. Astfel, membrii ședinței au acceptat pentru următoarea etapă, de monitorizare, 12 concepte de propuneri de proiecte. Totodată, 2 concepte de proiecte au fost respinse, întrucât acestea vor fi finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Pentru îmbunătățirea CPP, în special a celor propuse de Primăriile Bălți și Edineț, a fost oferit termenul de 8 aprilie a.c.

Cele 12 CPP acceptate azi de comisia de evaluare vor fi monitorizate și, după caz, îmbunătățite. Ulterior, va fi decisă posibilitatea identificării surselor de finanțare pentru cele mai viabile CPP.