Prima   -  Noutăți - În anul 2014 mijloacele financiare din FNDR vor crește cu circa 4 milioane de lei

În anul 2014 mijloacele financiare din FNDR vor crește cu circa 4 milioane de lei

23.12.2013   2241 accesări   MDRC

Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a decis, vineri, 20 decembrie, în ce domenii vor fi direcţionate mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în anul viitor. Astfel, în anul 2014, FNDR va constitui circa 195 de milioane de lei, cu patru milioane mai mult decât în anul curent.

În anul 2014 se preconizează implementarea a 42 proiecte, inclusiv: 34 cu finanțare din FNDR, 8 - finanțate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și un proiect se preconizează fi cofinanțat de USAID. Principalele proiecte vizează aprovizionarea cu apă şi canalizare a localităților, dezvoltarea infrastructurii drumurilor, susţinerii sectorului privat, susţinerii activităţilor turistice, precum și pentru punerea în aplicare a proiectelor de sporire a eficienţei energetice. 

Cele mai importante proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord, în 2014, vor ţine de construcţia reţelei de canalizare şi aprovizionare cu apă în Zona Economică Liberă „Bălţi”, precum şi reabilitarea conacului şi repararea drumului spre parcul din Ţaul.

În 2014, vor fi inițiate activitățile de lansare a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională din Găgăuzia.