Prima   -  Noutăți - Working lunch dedicat Parcului Industrial „Răut” din Bălți

Working lunch dedicat Parcului Industrial „Răut” din Bălți

19.12.2013   3224 accesări  

Bălți, 19 decembrie 2013. Parcul Industrial „Răut” (PI „Răut”) din Bălți a organizat, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Camera de Comerț și Industrie a RM, filiala Bălți, un working lunch dedicat Parcului Industrial „Răut”, lansat la Bălți în iulie 2013.

La working lunch au participat viceministrul Economiei, Dumitru Godoroja, viceprimarul de Bălți Octavian Mahu, administratorul principal al Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, și oameni de afaceri. La eveniment a participat și consulul general al României la Bălți, Mihail Baciu.

Anatolie Munteanu, directorul general al S.A. „Răut”, întreprindere administratoare a PI „Răut”, a prezentat parcul industrial și a subliniat importanța unor astfel de întruniri cu participarea autorităților și a oamenilor de afaceri.

Se estimează că, în rezultatul creării și funcționării PI „Răut”, vor spori veniturile la buget cu cca 3,2 mln. de lei anual și vor fi atrase investiții de 18 mln. de euro. „Prin crearea PI «Răut», mediul de afaceri din regiune se va dezvolta, iar implementarea în sectorul industrial a tehnologiilor moderne și inovaționale va fi un succes important”, a relevat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, s-a mai referit la un proiect de dezvoltare regională, inclus în Documentul Unic de Program, ce va fi implementat pe teritoriul PI „Răut” începând cu anul 2014. E vorba de proiectul „Susținerea dezvoltării sectorului industrial în Regiunea de Dezvoltare Nord prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare pentru Parcul Industrial pe teritoriul S.A. Răut, municipiul Bălți”, proiect pentru care, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), urmează a fi alocați circa 14,5 milioane de lei. Alocarea banilor necesari pentru implementarea acestui proiect urmează a fi aprobată vineri, 20 decembrie a.c., la ședința Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).