Prima   -  Noutăți - Lucrările de reconstrucție a gardului ce împrejmuiește Parcul Țaul decurg conform planului

Lucrările de reconstrucție a gardului ce împrejmuiește Parcul Țaul decurg conform planului

05.09.2013   2558 accesări  

Țaul, Dondușeni, 4 septembrie 2013. Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, s-a deplasat la locul implementării proiectului de dezvoltare regională „Reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer și a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Dondușeni", pentru a se documenta la fața locului cu evoluția lucrărilor planificate pentru luna septembrie-octombrie.

În acest sens, în incinta Primăriei Țaul a fost organizată o ședință de lucru la care au participat actorii implicați în procesul de implementare și monitorizare a proiectului. Cu această ocazie, s-a discutat despre situația la zi a lucrărilor exectuate și încadrarea în termeni a executării lucrărilor. Directorul ADR Nord, care a prezidat ședința, a subliniat că prioritară, la această etapă, este încadrarea lucrărilor în termeni, asta însemnând și valorificarea banilor alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în acest scop. Totodată, directorul Ion Bodrug a menționat că, odată cu încadrarea în termeni, responsabilii de reabilitarea obiectului turistic trebuie să acorde atenție maximă calității.

În prezent, sunt în desfășurare lucrările de reconstrucție a gardului ce împrejmuiește parcul.

Reamintim că obiectivul-cheie al proiectului este reabilitarea infrastructurii zonei turistice Å¢aul, ce se află în centrul Regiunii de Dezvoltare Nord și poate uni două trasee, conectând astfel regiunea la circuitul turistic național și internațional.

Suma solicitată din FNDR pentru implementarea acestui proiect este de 23.305.122,62 de lei, ceea ce constituie 100% din costul total al proiectului depus de Primăria Țaul în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte II. Proiectul se înscrie în prioritatea 3 din Strategia de Dezvoltare Regională Nord - îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice. Pentru anul 2013, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea, din FNDR, a 5 milioane de lei. Proiectul urmează a fi implementat în decurs de 24 de luni.

Estimăm că cca 100 de mii de locuitori din Regiunea de Dezvoltare Nord și cca 3 mii de locuitori din apropierea parcului vor fi beneficiarii direcți ai proiectului. Proiectul poate genera noi activități economice în domeniul turismului și poate face mai atractivă Regiunea de Dezvoltare Nord pentru investori.

Urmăriți evoluția implementării proiectului AICI.